Nu frodas det i tälten och ute

Ute har knopparna på träden börjat skifta i grönt och fåglarna sjunger hela dagarna. Det är påsklov och hela familjen är hemma. 

Mycket måste planteras om till större krukor och en del chiliplantor får nu sin slutkruka som de ska klara sig med hela sommaren. 

I pallkragarna växer rädisor portlak och sallad riktigt bra även om rädisorna ser lite gängliga ut. Möjligt att det faktiskt är för varmt i lådan. 

Allt mer har flyttat ut i växthuset även om vi är medvetna om att vi kanske måste bära in en del igen till påsk då väderleken spås bli lite väl kylig.  Fläkten kan nog inte hålla det tillräkligt varmt för tomaterna tex. Kring 5 grader är inga problem men över 10 är inte rimligt att tro. Växthuset 2017-04-10

I helgen grillade vi älgbiff och njöt av egengjort kryddsmör på vår egen ramslök. Oj va gott.

  

Nu har rabarbern kikat upp och brer ut sina hattar så smått så snart är det dags för rabarberpaj. Sparrisen har ännu inte kikat upp men dröjer nog inte alltför länge. 

I garaget och odlingstälten är det riktigt trångt men grönskan är otrolig.  

Chili

Enorm krona på chiliplanta

Tomatblom

Paprikor på g

Kiwanon växer sig fin. 

Edvin hjälper till att vattna luktärtssådd. 

Det har ju varit trädgårdsmässa och titta vilka jag hitta. Mandelmanns. 

Habanero lemon

Romantica tomater på g

Chilitältet har många mindre plantor och de stora plantorna sätter nu frukt. 

Jordgubbslandet behövde rensas på revor. Här är en bråkdel av alla. Hoppas några hittar hem till någon som behöver nya plantor. 

Tagetes växer fint i växthuset

Som ni ser så är det fullt av grönska hos oss nu. 

Glad Påsk !!!

2 reaktioner på ”Nu frodas det i tälten och ute

  1. Såg att du lyckats få en gryningsvinda. Min har dött och jag letar överallt men hittar ingen. Kan man köpa ett skott av dig?

    Gilla

Lämna en kommentar